6. Juna 2022.

Većina korisnika će ostaviti svoje telefone do 2030. godine

Big Portal

Oni su korisni za posao i za zabavu, a vi se zapitajte kada je prošlo sat vremena, a da niste pogledali u svoj telefon, sem kada spavate.

6G je ključ

Gospodin Lundmark tvrdi da će do 2030. godine ljudi ostaviti svoje telefone, pre svega zbog 6G mreže čija se komercijalizacija planira do 2030. godine. Upravo zbog napretka komunikacija, CEO kompanije Nokia misli da će današnje telefone zameniti nosivi uređaji i čipovi u našim telima, prenosi portal Gizchina.

6g.jpg

U trenutnoj 5G eri (4G ako živite u Srbiji), pametni telefoni su i dalje najbitniji uređaji za komunikaciju. Međutim, gospodin Lundmark veruje da će se situacija značajno promeniti nakon komercijalizacije 6G mreža. Tada će pametni telefoni postati uređaji koji nisu toliko česti, jer ćete sve što vam treba dobijati sa uređaja koji vam je na ruci, preko naočara ili čipa u vašem telu.

Šta će zameniti telefon?

CEO kompanije Nokia nije precizirao koji su to uređaji koji će zameniti telefone za desetak godina, ali treba imati na umu da će 6G zahtevi značajno promeniti uređaje koji su povezani, jer će zahtevati moćan hardver da bi sve funkcionisalo kako je to potrebno. Prema predviđanjima, nova mreža bi trebala da bude 100 do 1000 puta brža od 5G mreža, što znači da će potreban hardver morati da bude značajno jači da bi obradio tako veliki protok informacija.

Da li vama ovo danas deluje kao realno predviđanje?

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare