1. Juna 2022.

Očajna Italija ispratila Kjelinija – Argentina podigla trofej Finalissima

Big Portal

Argentinci su bili mnogo ubedljiviji i koristili su svoje šanse koje su stvarali naspram “azura” koji nisu bili ni bleda senka selekcije koja je pre manje od godinu dana na istom mestu, na “Vembliju”, podigla trofej prvaka “starog kontinenta”.

Ujedno ovom prilikom od nacionalnog tima oprostio se kapiten Italije Đorđo Kjelini, baš gde je u julu 2021. podigao gore pomenuti trofej.

Finalissima:
Italija – Argentina 0:3 (0:2)
L. Martines 28, Di Marija 45+1, Dibala 90

Stadion: “Vembli” (London)
Sudija: Pjero Maca (Čile)

Argentina je produžila niz na 32 utakmice bez poraza, a sve na krilima Lionela Mesija koji je igrao veoma nadahnuto, a ujedno je tako izgledao i tim Argentine.

Italija: Donaruma – Di Lorenco, Bonući, Kjelini (od 46. Lazari), Emerson (od 77. Bastoni) – Pesina (od 62. Spinacola) – Žoržinjo, Barela – Bernardeski (od 46. Lokateli), Raspadori, Beloti (od 46. Skamaka).Argentina: E. Martines – Romero (od 84. Pecela), Molina, Otamendi, Taljafiko – Rodriges, De Paul (od 76. Palasio), Lo Selso (od 90+1. Dibala) – Mesi, Di Marija (od 90+1. Gonzales), L. Martines (84. Alvares).

Mesi je od starta imao veliku podršku sa tribina i verovatno ga je to motivisalo da zaigra bolje nego u većem delu sezone koja je nedavno završena.

Južnoamerička selekcija je igrala po njegovim notama i u 28. minutu povela upravo zahvaljujući njegovom izuzetno dobrom potezu.

Prihvatio je loptu i stuštio se ka golu Donarume sa čuvarom na leđima, a potom poslužio Lautara Martinesa i on je lako zatresao praznu mrežu.

Selektoru Argentine Lionelu Skaloniju bilo je lako jer je na terenu imao raspoloženog imenjaka, a ubrzo su mu se priključili i strelac prvog gola Lautaro Martines i Anhel Di Marija.

Njih dvojica su u nadoknadi prvog poluvremena izveli sjajnu akciju kojom su zapečatili sudbinu “azura” pred odlazak na odmor.

Lautaro je izvanredno iskoristio nalet Di Marije i proigrao ga u prazan prostor, a on “bocnuo” loptu taman dovoljno da nadmudri Donarumu i donese 2:0.

Na početku drugog poluvremena Kjelini je ostao u svlačionici i time je njegova bogata reprezentativna karijera bila završena, a njegovi saigrači nisu uradili ništa da mu oproštaj učine boljim od poraza.

Šta više, Argentinci su u nastavku mogli do vrha da napune mrežu Italijana, ali je Donaruma u više navrata sprečavao, najpre komičan autogol Bonučija, a onda i već viđene pogotke Di Marije i Mesija.

Najbolju priliku za “gaučose” propustio je Đovani Lo Selso u 64. minutu kada je ispred sebe imao potpuno prazan gol, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Italija je bila potpuno bespomoćna do kraja, a onda je pečat na trofej stavio Paolo Dibala, samo nekoliko minuta nakon ulaska u igru sa klupe.

Mesi je vukao kontru i bio zaustavljen, ali je Dibala u naletu pokupio i poslao u sam ćošak za konačnih 3:0 i trofej Argentini iz Finalissima utakmice.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare