1. Juna 2022.

Ponovo dojave o bombama u školama u Srbiji

Big Portal

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ekipa MUP-a pregledala je i utvrdila da je dojava u školi u Novom Pazaru bila lažna.Ponovo dojave o bombama u školama u SrbijiPonovo dojave o bombama u školama u Srbiji

Osim škole u Novom Pazaru, dojave su stigle i u škole u Nišu i Subotici o čemu je obavešten MUP.  

Gimnazija “Stevan Sremac” u Nišu i Srednja umetnička škola u Nišu primile su dojave o podmetnutim bombama oko 14 sati putem mejla, potvrđeno je RTS-u potvrđeno u MUP-u.

Učenici su evakuisani, a kontradiverzione ekipe pretražuju objekte.

Takođe, pet osnovnih i dve srednje škole u Subotici primile su dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je RTS-u u Policijskoj upravi u Subotici.

Đaci i nastavnici su evakuisani, a u toku su kontradiverzioni pregledi od strane policijskih službenika.

“Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije”, dodaje se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je ranije danas da su identifikovani i procesuirani svi koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama. Istakao je da je od 1. januara do 1. juna izvršeno čak 1.046 kontradiverzionih pregleda.

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare