1. Juna 2022.

iOS 16

Big Portal

U ovom trenutku pojavile su se prve nezvanične informacije vezane za iOS 16 od strane jednog od najpoznatijih insajdera u industriji, Mark Gurmana iz Bloomberg-a.

Prema njegovim rečima koje prenosi portal TechCrunch, očekuje se nekoliko značajnih izmena za ovaj operativni sistem namenjen Apple prenosnim uređajima. Pominju se promene i unapređenja za lockscreen, aplikacije poput iMessages i Health, obaveštenja, multitasking, i još mnogo toga. Ovo su neke od najznačajnijih najavljenih izmena.

Lockscreen

Mark Gurman tvrdi kako će kompanija Apple posvetiti mnogo pažnje unapređenju zaključanog ekrana u iOS 16 operativnom sistemu. Čini se da se razmišlja o spajanju segmenta “Today View”, zajedno sa svim vidžetima prisutnim u delu ekrana kada prstom prevučete na levo sa zaključanog glavnog ekrana. Ovo bi značilo da će lockscreen na iOS 16 dobiti vidžete i transformisati se u glavno mesto za praćenje aktuelnosti.

ajfoun1.jpg

Pored toga, unapređeni lockscreen mogao bi biti priprema za Always-on ekran koji bi mogao, prema trenutnim informacijama da se nađe u iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima. Shodno tome, može se i dogoditi da se vidžeti i informacije na zaključanom ekranu prikazuju samo na određenim uređajima zbog njihovih hardverskih specifikacija.

iMessages

Informacije govore kako bi ova aplikacija mogla dobiti unapređenje u vidu pojačanog fokusa na funkcionisanje kao neke od trenutno popularnih programa za komunikaciju, kao što su Viber i WhatsApp. Najpre, iMessages bi trebalo da dobije podršku za slanje glasovnih poruka.

Health

U ovom trenutku se ne zna mnogo o tome kakva su unapređenja spremljena za Health aplikaciju unutar iOS operativnog sistema osim toga da se aktivno radi na nadogradnji i za nju.

Za sada još uvek nije poznato kada će se novi operativni sistem kompanija Apple namenjen prenosivim uređajima pojaviti pred publikom. Ovo je samo deo unapređenja koji očekuju korisnike, a za konačnu listu moraćemo da sačekamo zvaničnu najavu za iOS 16.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare