Dinstana riža s povrćem na prvi pogled ne zvuči posebno privlačno, no riječ je o vrlo ukusnom obroku koji možete poslužiti i kao prilog ili samostalno jelo za ručak ili večeru, a svidjet će se i ljubiteljima bezmesne kuhinje.
A sjajna je stvar da možete staviti vrste povrća koje su vam najdraže. Ako nemate wok, ovo jelo možete pripremiti i u dovoljno velikoj tavi.
Sastojci:
- 300 g riže dugog zrna
- 1 paradajz
- pola crvene paprike
- pola žute paprike
- 1 luk
- 100 g mahuna
- 50 g kukuruza
- djevičansko maslinovo ulje
- so, biber
- umak od soje
- sok od limete
- svježi peršin
Priprema:
Skuhajte rižu dugog zrna u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Operite mahune, crvenu papriku, žutu papriku, paradajz i mladi luk. Zatim svo povrće nasjeckajte na male kockice i pirjajte nekoliko minuta na malo ulja, soli i bibera u woku ili u velikoj tavi. Dodajte nekoliko kapi soja umaka i malo soka od limete.
Zatim dodajte kuhanu rižu i kukuruz i dobro promiješajte da se okusi pomiješaju.
Poslužite odmah dok je toplo i dodajte malo svježeg peršina na vrhu. I dobar tek!
Izvor: tportal.hr
(S.P.)