Sastojci:
- 1 pileće belo meso
- 2 lista suve slanine
- 100 g kisele pavlake
- 3 lista kačkavalja
- 1 kašika sirnog namaza
- 3 čena belog luka
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
- suvi začin
- origano, peršunov list
- biber
- 1 kašika brašna
- po želji tucana ljuta paprika
- 50 ml ulja
Priprema:
Suvu slaninu iseckati na kockice. Tiganj podmazati četkicom uljem, pa propržiti slaninicu.
Dodati meso isečeno na filete. Dodati malo vode, pa dinstati da omekša, pa zapeći sa jedne i druge strane.
Izvaditi meso, a u ostatak ulja ubaciti brašno i izgnječen beli luk da dobije krem boju.
Dodati mleko i vodu i mešati da ne zagori. Dodati pavlaku i sir, pa ubaciti u sos i izjednačiti.
Ubaciti suvi začin, origano, biber i vratiti na šporet. Ubaciti meso i na veoma laganoj vatri prokrčkati minut dva.
Pred kraj dodati 2-3 lista kačkavalja da se istopi. Posuti sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.