3. Maja 2022.

Xiaomi 12 Pro preživio test savijanja, izgleda strukturno jači od glavnog konkurenta

Big Portal

OnePlus telefon nije preživeo test savijanja i prepolovio se. Tokom rigoroznog testiranja, telefoni su bili izloženi ogrebotinama, otvorenom plamenu i testu savijanja. Xiaomi 12 Pro i OnePlus 10 Pro imaju slične specifikacije. Oba su flagship modeli kompanija Xiaomi i OnePlus, respektivno. Dok je OnePlus 10 Pro debitovao u Indiji u martu, Xiaomi 12 Pro je lansiran prošlog meseca.

U više od osam minuta video snimka koji je Zack Nelson objavio na svom YouTube kanalu, Xiaomi 12 Pro je podvrgnut redovnom testu ogrebotina. Telefon ima Corning Gorilla Glass Victus ekran i zaštitnik ekrana koji obezbeđuje ovaj Xiaomi telefon. Ekran telefona počeo da dobija blage ogrebotine na nivou tvrdoće šest na Mohsovoj skali i dublje brazde na nivou sedam — nešto što telefon možda neće doživeti u svakodnevnoj upotrebi. Ovo je slično performansama OnePlus 10 Pro na istom testu.

Uprkos tome što je dobio ove duboke ogrebotine na ekranu, posebno u oblasti iznad senzora otiska prsta ispod ekrana, Xiaomi 12 Pro je nastavio da prepoznaje unose. Kada je u pitanju test plamenom, ekran se napeo nakon oko 30 sekundi izlaganja plamenu upaljača ostavljajući beli trag. Xiaomijev telefon inače ima aluminijumski ram i mat pozadinu. Na snimku se vidi da je boja na okviru oljuštena, a matirana boja lako se ogrebe.

U poslednjoj rundi, Zack pokušava da savije pametni telefon od sredine. Xiaomi 12 Pro je ostao netaknut, međutim, čuli su se neki zvuci kliktanja koji su ukazivali na unutrašnju štetu. Za poređenje, OnePlus 10 Pro se prepolovio tokom istog testa savijanja.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare