26. Aprila 2022.

Apple dodatno razdvaja iPhone 14 i iPhone 14 Pro

Big Portal

Tako je, recimo, sa njihovim tablet uređajima, ali su do sada njihovi mobilni telefoni bili pošteđeni ovakve veštačke diversifikacije.

Sada, čini se da je kompanija rešila da u potpunosti raskrsti sa dosadašnjom politikom izdavanja veoma sličnih mobilnih telefona unutar svoje standardne i Pro serije, pa će tako modeli iz iPhone 14 linije uređaja biti znatno drugačiji jedni od drugih.

Prva stvar o kojoj se mnogo govorilo jeste o odsustvu najbržeg dolazećeg čipseta za mobilne telefone kompanije Apple, A16 Bionic, iz ne-Pro mobilnih uređaja. Dakle, samo će iPhone 14 i iPhone 14 Pro Max dobiti A16 Bionic, dok će iPhone 14 i iPhone 14 Max ostati na A15 Bionic čipsetu. Dakle, zašto da ne potrošite malko više novca i sebi priuštite Pro model koji u stvari želite, umesto da se zadovoljite osnovnim modelom koji je nešto jeftiniji, a uz to je i bez našeg najnovijeg procesora.

Sa jedne strane, ovakva odluka pravdala se globalnom nestašicom čipova, ali mi jednostavno nekako ne verujemo u potpunosti u takvu priču, jer ipak je u pitanju Apple, i ipak su svuda, a ne samo kod njih, biznis i zarada na prvom mestu.

iPhone6740x416.jpg



Sada, prema navodima poznatog analitičara svih dešavanja i glasina vezanih za kompaniju Apple, Marka Gurmana (Mark Gurman), osnovni iPhone 14 modeli neće imati ni kameru od 48MP, što će samo dodatno povećati razliku između ova dva modela. Standardni modeli, dakle, imaće senzor od 12MP, isti onaj koji se nalazi na aktuelnim iPhone 13 modelima, piše WCCFTech.

Pa šta ovo suštinski znači? Sa jedne strane, ne bismo da bacamo drvlje i kamenje bez neke preke potrebe, a i ne želimo da donosimo preuranjene zaključke bez konkretnih informacija. Čini se da je ovo jednostavno nefer potez kompanije Apple, najviše prema svojim vernim korisnicima koji mobilne telefone menjaju iz godine u godinu.

Ali, kao što smo već jednom rekli, Apple je Apple i prolazi im mnogo toga, pa će biti zanimljivo videti da li će ovakva odluka doneti do novog iPhone SE scenarija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare