22. Aprila 2022.

Lavrov: Moskva ne prihvata ultimatume

Big Portal

On je na konferenciji na novinare, nakon sastanka sa kazahstanskim ministrom spoljnih poslova Muhtarom Tleuberdijem u Moskvi, odgovorio na pitanje kakva je reakcija Rusije na izjavu predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da dalji rusko-ukrajinski razgovori zavise od statusa ukrajinskih snaga u čeličani “Azovstal”.

Lavrov je istakao da Zelenski ne razumije o čemu govori kada povezuje razgovore Rusije i Ukrajine sa statusom ukrajinskih snaga u Mariupolju, javio je TASS.

– Ne mogu da okarakterišem tvrdnje predsjednika Zelenskog. Nisam siguran da on razumije o čemu priča – odgovorio je Lavrov.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je juče predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da je Mariupolj oslobođen i da su se preostale nacionalističke snage povukle u industrijsku zonu čeličane “Azovstal”.

Putin je napad na “Azovstal” nazvao neprikladnim i naredio da se on prekine i da se postavi kordon oko čeličane “tako da ni muva ne može proći”.

U međuvremenu, on je naredio da se ukrajinskoj vojsci još jednom ponudi da se preda, naglasivši da im “Rusija garantuje život i propisan tretman”, kao i kvalifikovanu medicinsku pomoć povrijeđenima.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare