21. Aprila 2022.

Google ukida third-party aplikacije za snimanje poziva od 11. maja

Big Portal

U ovom trenutku, korisnička okruženja za Android operativni sistem različitih proizvođača, poput MIUI kompanije Xiaomi ili ColorOS kompanije OPPO imaju sopstvene aplikacije za snimanje telefonskih poziva. Takođe, svi Google Pixel mobilni telefoni imaju ovu aplikaciju, ali ona nije univerzalno dostupna na svim mobilnim uređajima zbog regionalnih zakona.

Do sada, bilo je moguće instalirati third-party aplikacije sa Google Play Store-a ukoliko je na vašem telefonu izostala aplikacija za ovu funkcionalnost od samog proizvođača. U ovom trenutku, kompanija Google će zvanično ukloniti ove aplikacije iz svoje prodavnice nakon 11. maja.

Ali ovo ne treba da bude nikakvo iznenađenje. Tokom ere Android 6.0 operativnog sistema kompanija Google ukinula je oficijelni API za snimanje poziva koje je do tada developerima dozvoljavao da funkcionalnost za snimanje poziva implementiraju unutar svojih aplikacija.

Nakon toga, developeri su posegnuli za alternativnim metodama snimanja korišćenjem mikrofona telefona, ali je kompanija Google i tome stala na put kada se pojavio Android 10.0 operativni sistem. Na kraju, developeri su pokušali da koriste Accessibility Service kako bi ponudili snimanje poziva korisnicima nakon verzije 10.0 Android operativnog sistema. U ovom trenutku, kompanija Google ukida i to jer neće dozvoliti developerima da koriste Accessibility API kako bi upotrebljavali snimanje preko mikrofona, pišu korisnici na Reddit-u.

Dakle, dobra vest za korisnike koji cene svoju privatnost, što bi trebalo da se odnosi na sve nas. Neće više biti nedozvoljenog snimanja korisnika od strane third-party aplikacija koja se nalaze unutar Play Store prodavnice. Nećete više morati da brinete o tome da li neka aplikacija koju ste preuzeli nedozvoljeno koristi funkcionalnosti unutar Android operativnog sistema. Nas samo interesuje zašto se sve ovo nije dogodilo mnogo ranije?

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare