SASTOJCI
500 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
150 g margarina
70 g bebi špinata
100 g sira
3 jajeta
2 kašike hladne vode
PRIPREMA
U činiju sipajte brašno, so i prašak za pecivo, promiješajte pa dodajte 100 g margarina isjeckanog na kockice i rukama sjedinite smjesu. Špinat u blenderu usitnite pa zajedno sa sirom dodajte u brašno. Promiješajte, a zatim dodajte dva jajeta i nastavite da mijesite tijesto. Biće potrebno da dodate oko dvije kašike hladne vode da biste umijesili glatko tijesto. Nakon toga tijesto razvucite na pet milimetara debljine. Premažite preostalim margarinom i urolajte. Uvijte u prozirnu foliju i ostavite u frižider na sat vremena. Nakon toga razvucite tijesto na dva centimetra debljine i sijecite na manje kockice. Složite na pleh i premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta.
Nezavisne.