20. Aprila 2022.

Liverpul pretekao Siti – bruka Junajteda na “Enfildu”

Big Portal

Gledali smo jednostranu utakmicu, naročito tokom prvog poluvremena nakon kog su „redsi“ imali dva gola prednosti nakon što su se u strelce upisali Luis Dijas i Mohamed Salah.

Već je u petom minutu stajalo 1:0 na semaforu kada je sjajna kontra Liverpula, ili katastrofalna odbrana Junajteda i postavljanje ofsajd zamke, rezultovala Salahovim probijanjem po desnoj strani nakon čega je iz prve proigrao Dijasa.

Nedavno pojačanje iz Porta nije imao težak posao i smestio je loptu u mrežu. Njegov treći gol u Premijer ligi, više nego što npr. Sančo ima za Junajted u 20 nastupa manje.

Premijer liga, 30. kolo
Liverpul – Mančester junajted 4:0 (2:0)
Dijas 5, Salah 22, 85, Mane 68
Stadion: Enfild (Liverpul)
Sudija: Martin Etkinson

Inferiorni su bili „crveni đavoli“, nisu uputili udarac ka golu Alisona, a protivnik je loptu držao u svojim nogama tri četvrtine vremena. Dominaciju Liverpula najbolje ilustruje primer Tijaga koji je sa Van Dajkom u prvih 45 minuta razmenio više pasova nego što je to učinila kompletna postava Junajteda (111 vs. 92).

Stoga je bilo i za očekivati da je Liverpul stigao i do drugog gola u ovom delu igre, a to se desilo u 22. minutu kada je Sadio Mane nakon sjajne akcije domaće ekipe iz prve proigrao Mohameda Salaha koji je prekinuo negativnu seriju. Egipćanin je drugi fudbaler u istoriji koji je postigao i asistirao po najmanje gol u obe utakmice protiv Junajteda. Pre njega je to uradio samo Mesut Ozil kojem je to uspelo u sezoni.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare