18. Aprila 2022.

Google Little Magic – novi koncept za notifikacije

Big Portal

Kompanija Google izgleda razmišlja na isti način, o čemu jasno govori i nova tehnologija na kojoj radi. To je Google Little Magic, što je linija zanimljivih koncepata sa kojima ovaj gigant pokušava da redefiniše način na koji nas naši uređaji obaveštavaju o najnovijim aktivnostima na našim uređajima.

Uporedimo sada dve situacije. U oba scenarija treba da se probudimo u 6 ujutru i da krenemo na poslovno putovanje. Sa jedne strane imamo klasičan alarm koji koristi progresivno glasniji zvuk kako bi nam ukazao da je vreme za ustajanje. Ali ko još voli alarme koji nas prenu iz sna i zbog kojih ustajemo i unose nervozu u već stresne dane.

Sa druge snage nalazi se Little Signals, koncept koji razvija kompanija Google a koji se trudi da u potpunosti promeni notifikacije. Dakle, buđenje je takođe u 6 sati ujutru, ali sada više nema alarma, nema glasnih zvukova, melodija, i pesama koje svi zamrzimo što se duže ponavljaju. Svi oni koji su omiljene pesme stavljali kao svoje alarme verovatno znaju o čemu govorimo.

Little Signals to menja pokušavajući da korisnike, u ovomg slučaju probudi, upotrebom blagih vazdušnih struja, tihih prirodnih zvukova poput vetra, blagih tapkanja (da, tapkanja) po ramenu, i senkama kojie bi se prostirale kroz korisnikovu sobu.

Zvanično šest sprava koje se nalaze unutar serije Little Signals oslanjaju se na upotrebu vazduha, dugmića, pokreta, ritma, senki, i tapkanja kako bi korisnika obavestili o pristiglim notifikacijama ili, u našem slučaju, vremenu za ustajanje. Pa ko bi mogao biti nervozan pred poslovni put ukoliko bi ga probuio nežni dodir svežeg vazduha po licu? Dobro, možda bi dodir tokom sna stvarno bio neprijatan, ali ostali koncepti se čine i više nego interesantni, prenosi Hot Hardware.

Sve ovo se trenutno dešava unutar projekta Google Experiments koji je iznedrio mnoge proizvode koji se trenutno koriste šitom sveta, poput Google Chrome, Android, i mnoge druge. Hoće li Little Magic uroditi plodom ostaje da se vidi, ali mi se nadamo da hoće, jer je ovo svakako zanimljiva inovacija koja bi služila, ako ni za šta drugo, onda makar za mirnije buđenje.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare