14. Aprila 2022.

Redizajniran BMW X7, dobio kontroverzne nove farove

Big Portal

BMW je redizajnirao svoj najveći SUV, a prvo što upada u oči je značajno izmenjen predni deo vozila, sa potpuno novim, dvodelnim farovima. I tak što su se zaljubljenici u ovaj brend navikli na veliku masku hladnjaka koja ukrašava mnoge modele BMW-a u poslednjih nekoliko godina, Bavarci su im spremili novo iznenađenje.

Nove farove iz dva dela već komentarišu fanovi na BMW forumima, nakon što su videli fotografije osveženog X7, a mišljenja su podeljenja. Ipak, činjenica je da se proizvođač potrudio da redizajn ne prođe samo sa blagim zatezanjem bora, već je urađen ozbiljan estetski zahvat.

Osim toga, uz novi dizajn BMW X7 sada je po prvi put dostupan i sa opcionim točkovima od 23 inča.

Standardno ima sedam sedišta u tri reda, uz mogućnost naručivanja luksuzne konfiguracija sa dva zasebna sedišta-fotelje u drugom redu, čime se ukupan broj mesta za putnike smanjuje na šest.

Sva sedišta imaju opciono grejanje (standardno u prvom redu), kao i naslone za ruke i držače za čaše. Pogled nagore otkriva, takođe standardni, panoramski stakleni krov sa tri elementa.

U unutrašnjosti vozila dominira veliki, pomalo zakrivljeni digitalni ekran, koji se sastoji od displeja od 12,3 inča (instrument table) i ekrana osetljivog na dodir dijagonale 14,3 inča koja opslužuje multimedijalni sistem.

Sva tri dostupna motora su 48-voltni “laki” hibridi, a upareni su sa novim osmostepenim automatskim sportskim menjačem.

Foto: BMW promo

U vrhu ponude je X7 M60i xDrive koji pokreće 4.4-litarski V8 turbo-benzinac sa 530 KS i 750 Nm (4,7 sekundi do 100 km/h).

Osnovna verzija je xDrive40i sa rednim 3.0 6-cilindarskim motorom od 380 KS (47 KS više nego pre redizajna) i 520 Nm (540 Nm sa električnom podrškom).

Foto: BMW promo

Jedini dizelaš u ponudi je trolitarski sa 352 KS i 700 Nm (720 Nm sa električnom podrškom).

Ubrzava za 6,1 sekundu do 100 km/h i troši u proseku od 7,6 do 8,7 l/100 km, prema fabričkim podacima.

Foto: BMW promo

BMW X7 ima u ponudi i sistem kamera koji se može koristiti za snimanje do 60 sekundi okruženja u bilo kom trenutku tokom vožnje. U slučaju udesa, automatski se snima 20 sekundi pre udara i 40 sekundi posle.

Ako je automobil ukraden, vlasnik dobija poruku putem smartfona, nakon čega može da aktivira snimanje kamere na prednjim, zadnjim i bočnim retrovizorima.

Restilizovani BMW X7 će se, kao i do sada, proizvoditi u fabrici u Spartanburgu, u Južnoj Karolini, a na tržište stiže tokom leta.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare