SASTOJCI:
400 g brašna
100 ml mlijeka
100 ml vode
100 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
25 g kvasca
šunka po izboru
1 jaje
kačkavalj, suvi vlašac, susam
PRIPREMA:
Sjedinite mlako mlijeko, mlaku vodu i ulje. Dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira. Nakon tog vremena dodajte so i brašnom zamijesite tijesto. Ostavite 30 minuta da tijesto nadođe. Nadošlo tijesto razvucite na 0,5 cm debljine. Vadite krugove približne veličine šunke. Za jedan cvi-jet potrebna su vam dva kruga. Stavite jedan krug, pa krug šunke i gore još jedan krug tijesta. Prstima malo priti-snite i istanjite. Zasijecite u krug na osam mjesta i svaki dio uvrnite jednom ili dva puta. Prebacite u podmazan pleh, premažite jajetom i na sredinu stavite izrendani kačkavalj i suvi vlašac. Ostatak pospite susamom. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Nezavisne.