13. Aprila 2022.

Sony PlayStation VR2 headset je vjerovatno odložen

Big Portal

Ovog januara kompanija je konačno objavila planove za izdavanje verzije 2, otkrivajući dizajn mesec dana kasnije. Međutim, Sony se nikada nije obavezao na određeni datum lansiranja, ali se pretpostavljalo da će izaći ove godine.

Ovo je moguće bila pogrešna pretpostavka, jer sada Ros Jang (iz Display Supply Chain Consultants) izveštava da će PlayStation VR2 izaći sledeće godine. Nije jasno šta je uzrokovalo kašnjenje, čak ni ako je ovo kašnjenje, jer je 2023. možda bila i prvobitni cilj.

VR2tekst.jpg



PSVR2 je dizajniran da radi sa PlayStation 5, komunicirajući preko jednog USB-C kabla. Taj kabl će prenositi 4K HDR slike na 90 Hz ili 120 Hz. Hardver headseta je nadograđen sa širim vidnim poljem od 110° (sa 100° FoV na originalu) i mnogo oštrijom slikom zahvaljujući dva OLED displeja sa rezolucijom 2.000 x 2.040 piksela (u odnosu na jedan panel od 1.920 x 1.080 piksela). Dve IR kamere za praćenje očiju daju opciju za foveated rendering, javlja GizChina.

U svakom slučaju, DSCC predviđa ogroman skok u prodaji VR headsetova ove godine, uprkos kašnjenju i PSVR2 i Apple-ovog headseta o kojima se sve glasnije priča. Cilj industrije je da isporuči preko 15 miliona panela (teško je reći na koliko headsetova ovo funkcioniše – neki koriste jedan panel, drugi dva).

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare