Sastojci:
- 100 ml vode
- 300 ml mleka
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja + žumance
- malo soli
- 30 ml ulja
- korica limuna
- 800 g brašna
- džem po želji
Priprema:
- Izmrvite kvasac, pa dodajte mlaku vodu i šećer. Kad kvasac nadođe, dodajte jaja, mlako mleko, ulje, koricu limuna, brašno, so i zamesiti lepo glatko testo.
- Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto, pa seći 100 g za veće i 50 g za manje kifle.
- Svaki komad obraditi rukom i pokriti folijom i krpom da odmori 10 minuta.
- Oklagijom razviti po dužuni i širini i premazati ga džemom.
- Ređati u podmazan pleh. Pokriti da naraste oko 15 minuta pa premazati žumancetom.
- Peći na 210 stepeni oko 30 minuta, pa pokriti krpom da sačuvaju mekoću.