7. Aprila 2022.

NBA liga zabrinuta jer najveće zvezde sve češće propuštaju utakmice

Big Portal

Silver razmatra čak i mogućnost promene trenutnog sistema od 82 utakmice tokom regularnog dela sezone. Kao njegova najveća njegova želja se ističe neki oblik turnira tokom sezone.

Sve je učestaliji takozvano “upravljanje opterećenjem” odnosno “load management”, u kojem timovi povremeno odmaraju svoje ključne igrače bez obzira što nisu povređeni, procenjujući situacije u kojima su oni najranjiviji za povrede. Pa tako propuštaju utakmice u uzastopnim danima, pre svega na gostujućim turnejama.

“Ne kažem da imam sjajno rešenje. Deo problema su povrede. Jedna od stvari na koje se fokusiramo je kako da unapredimo treninge i oporavak“, rekao je Silver“Drugi način, u učestvovanju igrača, je stvaranje drugih podsticaja. Plej-in turnir je oblik za povećanje učešća timova koje se bore za plej-of. Možda i u obliku nekih turnira tokom sezone i promene formata”.

Osim ovog problema, Silver je prokomentarisao i spor između Bena Simonsa i Filadelfija 76ersa.

Adrijan Vojnarovski, Bobi Marks i Ramona Šelburn sa ESPN-a su javili da je Simons, koji je u međuvremenu trejdovan u Bruklin Netse, podneo tužbu zbog skoro 20 miliona dolara plate koju su mu Siksersi uskratili jer nije hteo da igra.

Žalba, koja će ući u arbitražni proces, mogla bi da ima veće implikacije na ligu usled budućih pitanja mentalnog zdravlja i NBA ugovora.

Silver je rekao da liga neće direktno učestvovati u arbitraži i da će ostati po strani tokom procesa.

b92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare