30. Marta 2022.

Težak život dobitnice Oskara: Siromaštvo, zlostavljanje i sestrino samoubistvo prate Jessicu Chastain

Big Portal

Jessica Chastain rođena je u Sakramentu u Kaliforniji. Otac joj je bio rok bubnjar, a majka prodavačica „brze hrane“ na uličnom štandu. Iako su u prvo vrijeme njegovali idiličan odnos, kada su dobili drugu kćerku, iznenada su odlučili da se raziđu.

Njena majka ubrzo otpočinje vezu sa agresivnim i nasilnim partnerom koji ju je fizički zlostavljao, a poslje njega udaje se za vatrogasca , prvog muškarca u porodici koji je Jessici pružio osjećaj sigurnosti.

Taman kada je izgledalo da je sve došlo na svoje mjesto, Jessicina sestra Juliette, koja se godinama borila sa zavisnošću, oduzela je sebi život očevom sačmarom. Za razliku od slavne glumice, koja nije htjela da čuje za njega, Juliette je upravo kod njega provela svoje posljednje dane.

‒ Njena smrt me je potpuno promijenila. Više mi ništa nije bilo važno. Shvatila sam koliko su gluma, filmovi, haljine i „Oskari“ beznačajni ‒ ispričala je jednom prilikom Jessica.

Jessica Chastain Called Out Anti-LGBTQ+ Legislation in Her 2022 Oscars  Speech | them.

Nakon što se proslavila u svijetu glume, inspirisana ličnim iskustvom, Jessica Chastain posvetila se borbi za ženska prava.

‒ Borba za ženska prava izuzetno mi je važna. Strast i volja da učinim svijet ravnopravnijim vjerovatno proizlazi iz odrastanja u siromašnoj porodici sa samohranom majkom. Na sopstvenoj sam koži naučila koliko je truda potrebno da nadvladate prepreke ako ste rođeni u nepovlašćenoj porodici i ako ste žena.

Izvor: Hellomagazin.rs

(L. M.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare