30. Marta 2022.

Počinje proizvodnja Kia EV9 električnog automobila

Big Portal

Na sreću, to nije slučaj sa novim električnim vozilom kompanije KiaEV9. Ovaj automobil sa pogonom na baterije uskoro će započeti proizvodnju, a pred publikom bi trebalo da se pojavi tokom 2023. godine.

Ovaj automobil izlgeda veoma zanimljivo. Izgleda kao standardni veći SUV, međutim očigledan je privlačan, futuristički dizajn koji naglašava oštre linije i uglove, čime postiže da ovaj automobil izgleda ne samo moderno, već i veoma snažno, što je ono što publika i želi od automobila SUV klase. Iako nije poznato da li će se koncept dizajn održati u finalnom izgledu, ne bi bilo nikakve greške ako bi se to desilo.

Ovaj model razvija se na postojećoj E-GMP platformi, razvijenoj od strane kompanije Hyundai, a svi automobili koji se na njoj baziraju trebalo bi da imaju minimalni domet putovanja od 500 kilometara.

Počinje proizvodnja Kia EV9 električnog automobila

Dalje, ovaj SUV ima tri reda sedišta, što mu daje sposobnost da primi sedam putnika, što je, još uvek, retkost u segmentu električnih vozila. U ovom trenutku samo Tesla Model X I Mercedes EQB su automobili koji pružaju takvu porodičnu funkcionalnost.

Što se tiče enterijera ovog vozila, on je dizajniran da više podseća na neku luksuznu prvu klasu kod prestižnog avionskog prevoznika nego na enterijer običnog automobila, pa se očekuje da će se tu naći zanimljive dizajnerske odluke.
Ovo vozilo trebalo bi da koristi kamere umesto retrovizora, što je već postalo praksa kod nekih automobile, a tu je i redizajnirani prednji deo automobile koji omogućava bolji protok vazduha preko automobila, piše Pocket-Lint.

Za sada, to su sve dostupne informacije o ovom interesantnom automobilu. Očekuje se nešto viša cena zvog većih troškova proizvodnje električking SUV vozila u poređenju sa klasičnim putničkim automobilima. A mi gledamo u sledeću godinu kada će se, nadamo se, ovo vozilo pojaviti u prodaji.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare