30. Marta 2022.

Za sve ljubitelje ove poslastice, sada malo drugačija varijanta – banana čiz kejk

Big Portal

Sastojci:

  • 180 g keksa
  • 110 g putera + dve kašike
  • 1,5 kesica želatina u granulama
  • 1 šolja izgnječene banane
  • 1/3 šolje soka od pomorandže
  • 300 g krem-sira
  • 3 kašike šolje šećera
  • 3 žumanca
  • 1 šolja slatke pavlake

Priprema:

  • Sameljite keks, pa pomešajte ga sa istopljenim puterom. Pleh postavite papirom za pečenje i na to izlijte smesu, oblikujte je tako da ima stranice, stavite je u frižider da se hladi.
  • Stavite 1/3 šolje vode u malu posudu i u nju stavite želatin.
  • U šerpu stavite banane i sok od pomorandže.
  • Kuvajte oko 5 minuta, a zatim sklonite sa strane da se hladi.
  • Krem-sir, žumanca i šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok smesa ne bude glatka. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Sve to stavite sa strane.
  • Želatin sipajte u toplu smesu sa bananom i sokom i dobro promešajte. Zatim, polako uz mešenje stavljajte smesu sa krem-sirom, pa dodajte slatku pavlaku i mešajte dok se potpuno ne sjedine. Pripremljenu smesu sipajte u kalup i stavite da se ohladi i to najmanje dva sata.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare