25. Marta 2022.

Crypto raste dok Rusija razmišlja da li da ga prihvati za plaćanje nafte

Big Portal

Zašto? Zato što je presedavajući ruske dume, prilikom konferencije za medije, nagovestio kako ova država razmišlja da prihvati Bitcoin kao sredstvo plaćanja nafte i drugih prirodnih resursa. Dakle, pored instistiranja na rublji, i kriptovalute bi mogle da dođu u opticaj.

Ovakva objava od strane ruske vlasti dovela je vrednost Bitcoin-a na više od 44.000 američkih dolara. Uz ovu kriptovalutu, primećen je i porast zlada i američkog dolara, što analitičari komentarišu kao oprez među globalnim investicionim fondovima.

Vredi napomenuti da nakon ove objave predstavnika ruske države nije skočila vrednost samo Bitcoin-a. Vrednost kriptovalute DOGE porasla je za 6%, a slično se desilo i kriptovaluti SOL čija se vrednost uvećala za 10%. Na kraju, juče je i vrednost gejming tokena AXS porasla za neverovatnih 20%.

Dakle, svi gledaju u ono šta će Rusija da uradi sledeće. Nafta i gas su neophodni Evropi, što uslovljava rast cena za ove sirovine. Takođe, Rusija je najavila kako će od sada, plaćanje ovih sirovina omogućavati samo u rubljama, što je dodatno uzdrmalo neke od zapadnih zemalja, javlja Coindesk.

Međutim, navodi o prihvatanju kriptovaluta možda znače kako je Rusija ipak spremna na neke ustupke, što bi investitorima sigurno odgovaralo. Čini se da je bolje kripto nego rublja.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare