24. Marta 2022.

Osaka: Krenula sam na psihoterapije

Big Portal

Japanka je otkrila kako je posle incidenta, kada je zaplakala na terenu posle provokacija sa tribina, počela da ide kod psihoterapeuta.

Ne znam je li mi dozvoljeno da kažem ovo, ali konačno sam krenula kod psihoterapeuta, i to posle Indijan Velsa. Trebalo je jedno godinu dana za tako nešto posle Rolan Garosa. Ne znam šta da kažem, ona mi daje razne strategije i savete. Shvatam koliko to može da pomogne“, izjavila je Naomi.

Ona je otkrila da je na to nagovorila sestra Mari, koja je takođe bivša takmičarka. Takođe, i njen trener Vim Fiset joj je objasnio da je to isto kao da angažuje kondicionog trenera ili fizioterapeuta.

Uradila sam to zbog sestre, delovalo je da je vrlo zabrinuta za mene. Pokuašava sam mnogo različitih stvari jer imam tendenciju da sve internacionalizujem, ali i da radim sve na svoju ruku. Vim mi je dobro objasnio sve to. Rekao mi je, to je kao da unajmiš novog trenera, ili kondicionog. Psiha je velika stvar, ako možeš da nađeš profesionalca da ti pomogne makar pet odsto, vredni truda“, objasnila je Japanka.

Dodala je i da je naučila lekciju iz Kalifornije.

U Indijan Velsu sam shvatila, nikad nisam bila provocirana. Zviždali su mi, ali niko mi se direktno nije obraćao, to me je izbacilo iz koloseka. Sada sam spremna za to. Sada pre meča shvatam da je tako nešto moguće. Da, bila mi je potrebna promena u razmišljanju“, zaključila je Naomi.

Japanka je u drugom kolu igrala protiv Nemice Anđelik Kerber, koju je savladala 6:2, 6:3.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare