Sastojci:
180 g brašna
pola praška za pecivo
1 kašičica soli
180 g špinata u briketima
200 ml mineralne gazirane vode
3 kašike ulja
ajvar
3 kašike posnog majoneza
Priprema:
Sipajte u činiju brašno, prašak za pecivo i so. Promiješajte pa dodajte špinat koji ste prethodno otopili i ocijedili. Ponovo promiješajte. Nakon toga sipajte mineralnu gaziranu vodu i ulje. Promiješajte da se smjesa ujednači. Sipajte je u pleh od rerne obložen pekpapirom. Pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Kada je patišpanj ispečen, urolajte ga zajedno sa papirom po užoj strani, a onda sve zajedno uvijte u mokru krpu. Ostavite patišpanj da se ohladi. Zatim ga razmotajte i skinite papir. Premažite naizmjenično ajvarom i posnim majonezom. Urolajte takođe po užoj strani i uvijte u streč foliju. Ostavite nekoliko sati da se stegne i ohladi, a onda isijeci-te na željenu parčad.
Nezavisne.