Prehrana Monice Bellucci je optimalna jer sadrži dovoljnu količinu voća i povrća, bogata vitaminima, mikroelementima i vlaknima. Budući da koristi med, ne osjeća često potrebu za slatkišima. Sva jela pripremaju se vrlo jednostavno, što je savršeno za one koji imaju malo slobodnog vremena. Prehrana se sastoji od pet dana obroka, ali dva dana iz plana primjenjujete u subotu i nedjelju.
Prvi dan
Doručak: 150 ml prirodnog i nezaslađenog jogurta s komadićima jabuke
Ručak: 200 grama kuhane junetine, 200 grama salate sa 1 kašičicom maslinovog ulja, kriška kukuruznog hljeba
Večera: zdjela svježih jagoda, 150 grama riže sa jednom kašikom maslinovog ulja i 50 grama ribanog sira, 150 grama salate
Drugi dan
Doručak: šoljica kafe bez šećera, tost i kašika bobičastog voća ili voćnog džema
Ručak: omlet od 3 jaja, 2 male kuhane tikvice, komad integralnog hljeba
Večera: 150 kuhanog nemasnog mesa, salata
Treći dan
Doručak: šoljica zelenog čaja (s limunom), tost s medom, grejp
Ručak: 200 grama kuhanog ili pečenog krompira s peršunom ili koprom, 100 grama nemasnog sira
Večera: 170 grama špageta s maslinovim uljem
Četvrti dan
Doručak: nezaslađeni nemasni jogurt s 2 kašikice meda, 40 g sira
Ručak: 100 grama riže, 100 grama kuhanih tikvica, 100 grama kuhane junetine
Večera: tanjur bilo kojeg voća, 200 grama kuhane nemasne ribe, salata s maslinovim uljem, komad hljeba
Peti dan
Doručak: čaša svježe iscijeđenog soka, dva slana krekera
Ručak: 100 grama špageta, zelena salata s maslinovim uljem, narandža ili grožđe
Večera: 250 grama salate od povrća, sa nekoliko mahuna, voće
Na kraju, trebate samo ponoviti bilo koji od prethodnih dana u preostalim danima jelovnika.
Izvor: story.hr
(S.P.)