17. Marta 2022.

Posna torta sa malinama i čokoladom

Big Portal

Sastojci:

  • 750g Zlatni Pek kakao keksa
  • 300g šećera
  • 9 dl vode
  • 3 kesice pudinga od karamela
  • 250 g posnog margarina
  • 8 kašika mlevenih lešnika
  • kuvana proceđena kafa za natapanje keksa
  • po želji, mleveni lešnici za posipanje kolača

Priprema:

  • Na tihoj vatri karamelizovati šećer. U 1dl vode razmutiti puding. U karamelizovan šećer sipati preostalu vodu i pustiti da provri.
  • Ako niste sigurni da se sav karamel otopio, kuvati još malo. U provrelu masu sipati puding i mešati dok se ne zgusne.
  • Skinuti s vatre i ostaviti da se prohladi, a zatim sjediniti s umućenim margarinom i lešnicima.
  • Keks Zlatni Pek kakao umočiti u mlaku kafu i ređati na poslužavnik – red keksa – red fila. Po želji, celu tortu pospite mlevenim lešnicima. Secite na šnite.
  • Dodatni savet: Puding od karamele možete da zamenite pudingom od vanile ili čokolade.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare