16. Marta 2022.

Liči na domaći ajvar, ali nije: Pašteta od pečenog povrća

Big Portal

Sastojci:

  • 3 crvene paprike
  • 1 patlidžan
  • 5 čena belog luka
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • po želji: kašičica vinskog ili jabukovog sirćeta

Priprema:

  • Oprati povrće i iseckati ga sitno – na parčad veličine 2-3cm.
  • Pleh do rerne postaviti papirom za pečenje. Složiti povrće u jednom redu preko celog pleha, dodati i očišćeni beli luk.
  • Peći u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta.
  • Pečeno i malo prohlađeno povrće staviti u blender, posoliti i pobiberiti. Dodati malo maslinovog ulja, pa blendirati. Po potrebi dodavati postepeno još maslinovog ulja, dok se ne dobije željena tekstura. Probati i eventualno dodati još soli i bibera, po ukusu. Čuvati u frižideru u dobro zatvorenoj teglici.
  • Napomena: Možete dodati kašičicu vinskog ili jabukovog sirćeta i dobro izmešati.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare