15. Marta 2022.

Ronaldo vs Suares, Tadić protiv “orlova”

Big Portal

Pretposlednjeg dana osmine finala na programu su dva neizvesna duela u Mančesteru i Amsterdamu. U derbiju Junajted dočekuje Atletiko nakon 1:1 u Madridu, dok Ajaks čeka Benfiku nakon 2:2 u Lisabonu.

Junajted je bio u drugom planu tokom većeg dela meča na “Vandi Metropolitano”, ali je nekako uspeo da izbori dobar rezultat pred revanš.

Utorak:
21.00 M. Junajted – Atletiko M.
21.00 Ajaks – Benfika

Atletiko je krenuo furiozno i poveo već u sedmom minutu golom Žoaa Feliksa.

Nakon što je Šime Vrsaljko pogodio prečku samo se čekao trenutak kada će domaćin duplirati prednost.

Međutim, Junajted je odoleo svim pritiscima Atletika i u samoj završnici izbegao poraz golom 19-godišnjeg Entonija Elange.

Atletiko je posle toga propustio novu šansu za drugi gol, prečka je opet frustrirala “jorgandžije” nakon šuta Antoana Griznama, pa je Junajted otišao zadovoljniji sa terena.

“Moramo biti agresivniji i ubedljiviji sa mnogo više utrčavanja. Način na koji smo postigli gol u prvom meču je upravo to. Moramo opet da igramo tako protiv njih”
, rekao je menadžer tima Ralf Rangnik.

Sreda:
21.00 Brajton – Totenhem
21.00 Arsenal – Liverpul

U međuvremenu, Junajted je doživeo dva žestoka udarca na samopouzdanje – remi sa Votfordom i debakl u gradskom derbiju od Sitija (4:1).

Ipak, raspoloženje navijača uoči dolaska Atletika popravio je Kristijano Ronaldo. Portugalac se vratio na teren posle kraće pauze spektakularnom predstavom protiv Totenhema koji je srušio praktično sam het-trikom.

S druge strane, Atletiko je nakon “kiksa” protiv Junajteda zabeležio tri pobede u prvenstvu uz sedam postignutih golova.

Ipak, tim Dijega Simeonea je ove sezone mnogo ranjiviji u odbrani nego prethodnih godina, što pokazuju i redovno primljeni golovi iz meča u meč.

https://twitter.com/ManUtd/status/1503056041046650888

To će svakako biti velika šansa za Junajted, s obzirom na formu i uobičajenu motivaciju Ronalda protiv “jorgandžija”.

“Uradili smo dovoljno za pobedu u prvom meču. Skoro sve što smo radili bilo je veoma dobro. Mnogi misle da su oni u prednosti, ali bez pravila gola u gostima to više nije slučaj”, smatra Simeone.

Argentinac takođe ima velikog aduta kao i rival. Urugvajac voli da igra protiv engleskih klubova, pa je poslednjih godina redovno tresao mreže premijerligaša na evropskih sceni.

Međutim, u poslednje vreme nije imao sreće protiv Ostrvljana, a navijači Junajteda će se svakako nadati da će ga “crveni đavoli” frustrirati kao Liverpul 2019. i Čelsi prošle sezone.

https://twitter.com/atletienglish/status/1503008398543134725

Prštalo je na sve strane pre dve nedelje u Lisabonu, gde je Benfika dva puta uspevala da stigne prednost Ajaksa.

Dušan Tadić i Sebastijan Ale su tresli mrežu domaćina u prvih pola sata, ali je u međuvremenu napadač Ajaksa uspeo da zatrese i sopstvenu.

Sredinom drugog poluvremena rezervista Roman Jaremčuk uspeva da vrati Portugalce u egal i omogući im solidne šanse u revanšu u Holandiji.

Ovaj remi je donekle poremetio “kopljanike” koji su već narednog vikenda neočekivano izgubili u Hagu, ali su se u međuvremenu oporavili sa tri uzastopne pobede.

“Imam dvostruka osećanja u vezi sa prvom utakmicom. Imamo dobar rezultat, ali s druge strane, ispustili smo pobedu. Imali smo dve ili tri dobre šanse koje nismo iskoristili”
, rekao je trener Ajaksa Erik ten Hag.

Ajaks deluje mnogo ranjivije nego do pre nekoliko nedelja, jer tim koji je u prva 23 kola Eredivizije primio samo pet golova je u poslednja dva meča čak četiri puta vadio loptu iz svoje mreže.

Osim toga, da tri uzastopne pobede deluju sjajnu samo na papiru pokazuje i činjenica da su dve izvojevali pogocima u nadoknadi vremena.

Nema sumnje da će to biti znak sa portugalskog velikana da ne treba da se plaši u Amsterdamu, štaviše, napad bi mogao da bude najbolja odbrana.

S druge strane, lisabonski tim mora biti izuzetno oprezan kada je lopta u posedu rivala.

Jer Ale nije jedina opasnost po gol protivničkih timova, iako je postigao 11 na samo sedam mečeva u Ligi šampiona.

Ajaks je generalno najefikasniji tim u LŠ sa 22 gola, a osim Alea opasnost vrebi sa još nekoliko strana, pre svih od Dušana Tadića, od koga više asistencija (5) imaju samo Leroj Sane i Bruno Fernandeš.

Ukoliko gosti iz Lisabona uspeju da ograniče kreativni deo Ajaksove ekipe, imaće mnogo veće šanse da prolazak.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1503287566543593477

Ajaks ima problema sa formom, ali ni u Benfiki nije sve blistavo u poslednje vreme.

“Orlovi” su remizirali tri puta u poslednjih pet utakmica, a samo jednom su sačuvali mrežu na poslednjih deset susreta.

Kiksevi protiv Žil Visentea, Boavište i Vizela su ih verovatno koštali borbe za titulu.

U Amsterdamu će sigurno pokušati da iskoriste gore pomenute probleme Ajaksa u odbrani, što su već radili u Lisabonu.

Međutim, i Benfika ima svojih slabosti, posebno u prostoru između linija i građenju akcija iz zadnje linije, pa je realno očekivati pritisak “kopljanika” odmah u blizini gola Odiseasa Vlahodimosa.

“Bio sam zadovoljan igrom u prvom meču, ali ne i rezultatom. Uspeli smo da se prilagodimo u mnogim trenucima onome što je utakmica tražila. Žalimo zbog rezultata, ali sve je otvoreno”, kaže trener Benfike Nelson Verisimo.

https://twitter.com/slbenfica_en/status/1502433402255032322

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare