Zanimljivo je da ovo jelo ima minimalne količine ugljenih hidrata, što ga čini pogodnim za određene dijete i režime ishrane. Moraš voljeti jestive korpice – to je ujedno i manje prljavog suđa!
Sastojci:
- 1 veliki krastavac
- 1 konzerva tunjevine
- 1/3 šolje majoneze
- 1 kašika bibera
- Svježi kopar
Postupak:
Isjeći krastavac na kolutove debljine 2.5 cm. Malom kašikom odstraniti sredinu praveći korpice, ostavljajući dno debljine 5 mm. Iscijediti višak vode iz sredine krastavca koja je prethodno odstranjena kašikom i usitniti ostatke.
U posudi pomiješati ocijeđenu tunjevinu, ostatke krastavca, majonezu i biber. Promiješati i dodati još majoneze ili bibera, po ukusu.
Ako su korpice od krastavaca previše mokre, odstraniti višak tečnosti papirnim ubrusima. Napuniti svaku korpicu smjesom sa tunjevinom i ukrasiti koprom po želji.
Prijatno!
Izvor: tastelovely.com
Ultra.ba