Sastojci:
- 1 pakovanje tankih kora za pitu od 500 gr
- 200 gr mlevenih oraha + 100 do 150 seckanih ili krupno blendiranih
- 200 gr kristal šećera
- 250 gr posnog margarina
Sastojci za sirup:
- 400 gr šećera
- 400 ml vode
- kolutovi limuna ili pomorandže
Priprema:
- Prvo skuvati sirup. Pomešati vodu i šećer i staviti na vatru da provri. Kuvati 5 minuta, pa skloniti da se ohladi. Nemojte predugo, jer će toplo delovati odlično ali kad se ohladi ušećeriće se. Pred kraj dodati kolutove limuna ili pomorandže.
- Izvaditi kore iz omota pa ih raširiti i preseći po široj strani. Mogu se motati i cele kore ali su onda trouglovi ogromni.
- Pomešati orahe i šećer a margarin otopiti.
- Uzeti jedan list pa ga četkicom blago premazati, dva puta umočite u otopljeni margarin.
- Presaviti na trećinu pa opet na trećinu.
- Po dužini staviti pomešane orahe i šećer, pa saviti ćošak i praviti trougao, na taj način nastaviti uvijanje.
Izvor: B92