SASTOJCI:
450 g šampinjona
1 manja glavica crnog luka
2 mlada crna luka
2 manje mrkve
230 g riže
1 l vruće vode
2 kocke za supu (povrtna)
biber
PRIPREMA:
Obje vrste luka sitno isjeckajte i propržite na ulju. Dodajte šampinjone prethodno isjecka-ne na listiće i dinstajte dok ne uvri polovina tečnosti. Tada dodajte mrkve isječene na ko-lutove i nastavite da dinstate dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili. Rižu pro-perite, ocijedite, dodajte u sud i pržite pet minuta. Napravite bujon od vruće vode i iz-mrvljenih kocki za supu. Polovinu tečnosti sipajte u sud, promiješajte, stavite poklopac i ostavite da se kuva oko 10 do 15 minuta. Na-kon tog vremena prebacite u tepsiju, nalijte ostatkom bujona i pecite na 200 stepeni još oko 25 do 30 minuta.
Nezavisne.