10. Marta 2022.

Pilav sa šampinjonima

Big Portal

SASTOJCI:

450 g šampinjona

1 manja glavica crnog luka

2 mlada crna luka

2 manje mrkve

230 g riže

1 l vruće vode

2 kocke za supu (povrtna)

biber

PRIPREMA:

Obje vrste luka sitno isjeckajte i propržite na ulju. Dodajte šampinjone prethodno isjecka-ne na listiće i dinstajte dok ne uvri polovina tečnosti. Tada dodajte mrkve isječene na ko-lutove i nastavite da dinstate dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili. Rižu pro-perite, ocijedite, dodajte u sud i pržite pet minuta. Napravite bujon od vruće vode i iz-mrvljenih kocki za supu. Polovinu tečnosti sipajte u sud, promiješajte, stavite poklopac i ostavite da se kuva oko 10 do 15 minuta. Na-kon tog vremena prebacite u tepsiju, nalijte ostatkom bujona i pecite na 200 stepeni još oko 25 do 30 minuta.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare