Potrebno:
500 g lisnatog tijesta
20 g putera
2 jabuke
2 kašike soka od limuna
1 kesica burbon vanile
75 g smeđeg šećera
cimet
Priprema:
Jabuke oljuštite i isjeckajte na manje kocke. Prelijte sokom od limuna i dobro promiješajte. U posudu stavite da se istopi puter, pa dodajte jabuke, burbon vaniliju i šećer. Promiješajte i kuvajte manje od 10 minuta. Na kraju dodajte cimet, promiješajte i sklo-nite na stranu da se prohladi.
Lisnato tijesto, koje ste prethodno izvadili da se odledi i opusti, na pobrašnjenoj radnoj površini ra-zvucite i isijecite na četiri dijela. Ivice premažite vodom, pa stavite fil, preklopite i viljuškom ih pri-tisnite.
Pitice pržite u zagrijanom ulju s obje strane, a onda izvadite na ubrus.
Nezavisne.