1. Marta 2022.

Pohovana piletina u parmezanu

Big Portal

Sastojci:

  • 3/4 šoljice pšeničnog brašna
  • 2 jaja
  • pola šoljice prezle
  • 1/4 šoljice parmezana
  • so, biber (količina po želi)
  • 650 g piletine (belo meso)
  • 8 kašičica ulja
  • 1 limun

Priprema:

  • Pripremiti brašno u plitkoj posudi ili tanjiru. Jaja razmutiti u drugom tanjiru.
  • U trećem tanjiru pomešati prezlu, parmezan, malo soli i biber.
  • Preko piletine posuti so i biber. Jedan po jedan pileći odrezak uvaljati u brašno, a potom u razmućena jaja s obe strane.
  • Na kraju uvaljati u smesu sa parmezanom i prezlom.
  • Zagrejati ulje i stavite pileće filee da se prže. Smanjite temperaturu tokom prženja.
  • Meso servirati uz limun.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare