19. Januara 2022.

Pecivo za svaku priliku: Predivno lisnato tijesto koje se topi u ustima

Big Portal

Iz Bakine kuhinje ovoga jutra nam stiže recept za prazno pecivo, koje možete napuniti po želji. Da li volite slano ili slatko, izbor je na vama.

Potrebno je:

250 ml mlakog mleka 
20 gr kvasca svežeg
50 ml ml. vode
50 ml. maslinovog ulja
1 kašičica šećera
malo soli
50 gr maslaca za premazivanje
500- 550 gr brašna
malo maka ili crnog susama

Priprema:


U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera.. Mleko smlačiti dodati  provreli kvasac, dodati ulje brašno i zamesiti mekše testo i ostaviti da odmara 30 min.  Pecivo za Razviti na sto premesiti, pa podeliti na 5-6 loptica obraditi rukama i pokriti na 10 min. Svaku lopticu razviti kao veći tanjir preemazati maslacom rastopljenim i posuti malo makom. Razviti drugu…treću … i stavljati jednu preko druge.

 Rukama razviti testo  na 1,5 cm debljine i podeliti na 8  trouglova. Na širem delu proseći pa provući vrh, okrenuti pa uviti u kiflicu od šireg  ka vrhu. Redjati u pleh. Pokriti Premazati žumancetom. Rernu uključiti na 220 stepeni C pa smanjiti  na 200  peći na 35- 40 min. Pokriti da odmori. Možete ih  puniti po želji. Uživajte!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare