8. Januara 2022.

Meta organizovala velike koncerte u metaverzumu – svi su “propali”

Big Portal

Reper Jang Tag (Young Thug), čuveni DJ Dejvid Geta (David Guetta) i elektronski duet The Chainsmokers su održali koncerte u metaverzumu, redom 26. i 31. decembra, kao i za sam doček Nove godine.

Repera je „videlo“ 100.000 ljudi, Dejvida Getu milion, dok je nastup The Chainsmokers-a u potpunosti povučen sa mreže.

U pitanju su zaista razočaravajuće brojke za kompaniju čiju društvenu mrežu prati pola planete i imajući u vidu da su ovi događaji bili besplatni za sve korisnike, pod uslovom da imaju odgovarajuću opremu.

Foto: Profimedia/YONHAPNEWS AGENCY

Kako piše Futurism, pored finansijske predispozicije kupovine VR naočara, te same ideje da novogodišnju noć provedete đuskajući sami u svojoj sobi s utiskom da ste u stvari negde drugde – nije ni čudo što je čitava ideja doživela tako loš rezultat.

CNBC prenosi da je ideja verovatno bila ponukana izuzetno prihvaćenim i medijski propraćenim koncertom Trevisa Skota (Travis Scott) unutar ultrapopularne video igre Fortnight pre godinu dana. Njega je pratilo više desetina miliona gledalaca/igrača, no to je bio unapred zvučno najavljen događaj za fanove i jedan od inovativnijih načina da se oni povežu u eri pandemije.

Kod kompanije Meta (Facebook), međutim, sve je to izostalo, piše “Biznis.rs“.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare