3. Januara 2022.

Samsung predstavlja nove Neo QLED 4K i 8K televizore sa brzinom osvježavanja od 144 Hz, stiže podrška za NFT

Big Portal

Ovo uključuje nove Neo QLED 4K i 8K televizore sa podrškom za brzinu osvežavanja do 144 Hz u poređenju sa 120 Hz kod starijih modela. Oni takođe podržavaju AMD-ov FreeSync Premium Pro, a svi HDMI portovi su HDMI 2.1 i podržavaju 4K 120Hz.

Neo Quantum procesor nudi napredno mapiranje kontrasta sa BLU (jedinica pozadinskog osvetljenja) za 14-bitnu gradaciju svetline za veću kontrolu izvora svetlosti. Ovo omogućava kontrolu osvetljenja Quantum Mini LED-a kroz 16.384, četiri puta više od starijeg modela. Procesor takođe nudi novu Shape Adaptive Light tehnologiju za analizu linija, oblika i površina za kontrolu oblika svetlosti od Quantum Mini LED dioda, poboljšavajući osvetljenost i tačnost svih oblika na ekranu.

Modeli takođe imaju Real Depth Enhancer, multi-inteligentni algoritam kvaliteta slike koji stvara veći osećaj realizma određivanjem i obradom objekta na ekranu u odnosu na njegovu pozadinu kako bi se stvorio osećaj dubine.

Pored toga, EyeComfort režim automatski prilagođava osvetljenost i ton ekrana na osnovu ugrađenog senzora svetlosti i informacija o zalasku/izlasku sunca. Konačno, Neo QLED-ovi imaju OTS (Object Tracking Sound) Pro, koji uključuje moćne zvučnike koji se podižu za stvaranje surround zvuka iznad glave. Oni takođe imaju Dolby Atmos, zahvaljujući dodavanju Samsungovih novih zvučnika.

nfttv.jpg

Neo QLED-ovi su takođe optimizovani sa novim Smart Hub-om koji omogućava pametno kuriranje sadržaja, igranje u oblaku koje uključuje NVIDIA GeForce Nov, Stadia i Utomik za početak, video pozive, multitasking na ekranu, upravljanje NFT-om i pametnu kalibraciju za fino podešavanje za optimalan kvalitet slike.

Aplikacija NFT Platform sadrži intuitivnu, integrisanu platformu za otkrivanje, kupovinu i trgovinu digitalnim umetničkim delima. Ova opcija je dostupna na MICRO LED, Neo QLED i The Frame televizorima.

frame.jpg

Novi MICRO LED dolazi u tri različite veličine – 110”, 101” i 89”. Oni podržavaju 20-bitnu dubinu sivih tonova nudeći najbolju kontrolu sa preko 1 milion nivoa osvetljenosti i boje, pružajući pravo HDR iskustvo. Modeli takođe podržavaju 100% DCI i Adobe RGB raspon boja i imaju 99,99% odnos ekrana i tela. Ostale karakteristike uključuju Art Mode, Multi View i Dolby Atmos.

frametv.jpg

Samsungovi modeli Lifestile 2022 – Frame, The Sero i The Serif dobijaju novi mat ekran sa svojstvima protiv odsjaja, odbijanja i otiska prsta. Samsung kaže da su oni dobili tri verifikacije od UL (Underwriter Laboratories) da su ‘Reflection Glare Free’, ‘Discomfort Glare Free’ i ‘Disability Glare Free, javlja FoneArena.

Trebalo bi da saznamo više detalja, uključujući cenu novih televizora kada ovi novi televizori budu predstavljeni na CES-u kasnije ove nedelje.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare