22. Decembra 2021.

Praznični hrskavi jastučići sa mljevenim mesom

Big Portal

Možeš ih filovati šunkom i sirom, špinatom, kao i mljevenim mesom, koje je dovoljno „obući“ u tijesto. Uz hrskave i sočne jastučiće posluži mješavinu jogurta sa sjemenkama ili domaći pelat i uživanje može da počne!

Sastojci za ove ukusne jastučiće:

  • 500 g zamrznutog lisnatog tijesta,
  • 250 g mljevenog mesa,
  • 1 glavica luka,
  • 1 jaje,
  • so, biber.

Priprema:

Lisnato tijesto ostavi da se odmrzne, a za to vrijeme pripremi fil. Nasjeckaj i proprži luk pa dodaj meso i dinstaj. Pred kraj dodaj začine. Tijesto stanji valjkom, pa nareži na kvadrate. Na polovine rasporedi pripremljeni fil, a na drugu polovinu napravi rezove nožem.

Rubove navlaži vodom pa tijesto s prorezima preklopi preko fila i viljuškom pritisni ćoškove. Žumanjak dobro izmuti i premaži preko tijesta. Prema želji pospi susamom. Pripremljene jastučiće posloži na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i peci u rerni zagrijanoj na 200 °C oko 15 – 20 minuta.

Prijatno!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare