Proučavali su informacije o konzumiranju avokada u australijskoj populaciji, kao i potrošnji drugih hranjivih supstanci.
Na osnovu analize, zaključili su da je avokado snažno povezan sa nizom pozitivnih zdravstvenih pokazatelja. Kao prvo, povećani unos avokada bio je u korelaciji sa nižom telesnom težinom i manjim opsegom struka.
„Primijetili smo da je veća konzumacija avokada bila povezana i sa značajno manjom konzumacijom „junk food-a“, dodaje Probst.
Ovi rezultati potvrđuju ono što se već zna o avokadu, a to je da je super izvor zdravih masti, siromašan ugljikohidratima i bogat vlaknima i da je odlična opcija koja može da vas zasiti.
Avokado je takođe prepun vitamina i minerala, a autori studije napominju da čak deluje i kao pojačivač „hranjivih supstanci“ kada se jede sa drugom hranom, jer su mnogi hranjivi sastojci topivi u mastima, piše Mind Body Green, prenosi 24 sata.hr.