13. Decembra 2021.

Samsung će navodno lansirati 8K MiniLED i 4K OLED televizore 2022. godine

Big Portal

Ovi top proizvodi dolaze sa impresivnim tehnologijama koje je razvila korejska tehnološka kompanija. 8K MiniLED TV će biti najjači u ponudi i nosiće Neo QLED TV brendiranje.

Samsung-ovi MicroLED televizori su sam vrh ponude, ali kompanija za sada proizvodi samo manji broj jedinica kako bi zadovoljila potražnju svoje klijentele iz vrha tržišta. Oni tek treba da budu proizvedeni u broju koji bi zadovoljio i druge segmente, iako je to u ovom trenutku isključivo ekonomska odluka. 8K Neo QLED televizor je vrh ponude, a slede ga 4K OLED televizori. Tehnologiju prikaza za Neo QLED treba da obezbedi Samsung Display i veruje se da OLED tehnologija može da ponudi 8K rezoluciju, iako Samsung ograničava OLED na 4K koji će proizvoditi LG Display.

microled.jpg

Neo QLED 4K je takođe deo linije televizora za 2022. Samsung planira da proda 3 miliona jedinica 8K QLED i do 2 miliona 4K modela. Samsung je trenutno u pregovorima sa LG Display-om o nabavci do 2 miliona jedinica W-OLED 4K panela kako bi postigli zacrtane prodajne ciljeve. Očekuje se da bi jeftiniji OLED televizori mogli imati veću potražnju od QLED-a, iako ostaje da se vidi koja je marketinška strategija na snazi kako bi podstakla očekivanja kompanije.

Samsung takođe razvija svoje kapacitete za proizvodnju OLED panela iz svoje podružnice, Samsung Display. U tom cilju, saradnja Samsung-LG će najverovatnije biti prekinuta do 2024. godine kada bi Samsung počeo sam da proizvodi ove panele.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare