10. Decembra 2021.

Nezaboravan ručak bez mesa: Musaka sa patlidžanom i sirom

Big Portal

Sastojci:

3 veća patlidžana
3 jaja
300 g kačkavalja
300 g mocarele ili mladog sira
2 šolje kuvanog ili pelat paradajz
brašno po potrebi
maslinovo ulje
sušeni bosiljak
biber, so

Priprema:

Patlidžane oguliti i isecite na kriške. Stavite u cediljku, posolite kašikom soli i izmešajte. Sačekajte oko 30 minuta, kratko ga properite i sačekajte da se dobro ocedi.

Umutite jaja i dodajte malo sili i bibera. Svako parče patlidžana uvaljajte u brašno, zatim u jaja i pržite na ulju na laganoj vatri dok ne porumene s obe strane.

Vadite ih na papirne ubruse koji će upiti višak masnoće. Pelat prokuvajte, dodajte mu kašiku bosiljka.

U posudu za pečenje sipajte sloj paradajza, pospite narendanim kačkavaljem, pa stavite sloj patlidžana, pa preko na kriške isečen mladi sir, u nedostatku originalne mocarele. Ponovite postupak i završite rendanim sirom. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni u predhodno zaglrejanoj rerni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare