Sastojci
2 pileća bataka 2 kašičice svinjske masti 1/2 kašičice ruzmarina 1/2 kašičice majčine dušice 1/4 kašičice bibera 1/4 kašičice tucane ljute paprike 1 čen bijelog luka 1 jaje 2 pune kašike brašna po ukusu samljeveni kornfleks
Priprema
Sjedinite mast, ruzmarin, biber, majčinu dušicu, tucanu papriku i bijeli luk. Ostavite pola sata da odstoji. Za to vrijeme pažljivo odvojite meso od koske da biste dobili jednu šniclu. Izlupajte šniclu čekićem za meso. Ne treba da bude tanka. Meso se ne treba soliti, niti stavljati u masu sa začinima. Bijeli luk sitno sasjeckajte. Podijelite masu na dva djela. Utrljajte masu u batak i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan umutite jaje, u drugi tanjir stavite brašno. Umočite sa obje strane meso u brašno pa u umućeno jaje. Ako volite hrskavo, umočite u izmljeven kornfleks. Stavite na srednju vatru u duboku masnoću. Pecite dok se ne isprži lijepo sa obje strane.
Nezavisne.