3. Decembra 2021.

Google Cloud otkriva planove za proširenje infrastrukture

Big Portal

 Međutim, Google pokušava da preoblikuje svoj imidž i da svoj javni cloud učini privlačnijim od svojih rivala. Google Cloud još uvek nije profitabilan, ali donosi prihod od oko 4 milijarde dolara po kvartalu, izveštava ZDNet.

Google Cloud se sada sastoji od 29 cloud regiona i 88 zona — u odnosu na 25 regiona i 76 zona u aprilu 2021. On daje klijentima resurse za računanje i skladištenje koji su bliži njihovim korisnicima, kao i Google-ovu analitiku i njegovu mrežu za distribuciju sadržaja (CDN) .

Novi Tel Aviv region pomoći će startapima da se uvećaju i dopune regione otvorene u: Varšavi, Delhiju, Melburnu i Torontu.

Još jedna prekretnica za Google Cloud je oblak sledeće generacije u Nemačkoj, u partnerstvu sa T-Sistems-om. Google planira da potroši 1 milijardu evra na cloud infrastrukturu tokom 10 godina u Nemačkoj, upravo gradi data centar u Berlin-Brandenburgu, a širi svoj region i na Frankfurt 2022. godine.

U Saudijskoj Arabiji, Google je najavio Dammam kao lokaciju za svoj novi Cloud. Trenutno zapošljava u svojoj kancelariji u Rijadu, kako bi podržali primenu i rad clouda u regionu.

Google je takođe najavio da je sada dostupan njegov region u Santjagu koji će, još jednom, približiti cloud servise krajnjim korisnicima kao što su Caja Los Andes, Red Salud i LATAM Airlines.

Novi cloud regioni u Kolumbusu i Dalasu bi trebalo da pomognu lokalnim organizacijama da isporuče aplikacije sa manjim kašnjenjem.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare