Sastojci:
- 1 komad pilećeg bijelog mesa
- 1 kašika ruzmarina
- 1 kašika origana
- 1 kašika mljevene slatke paprike
- 1 kašika mljevenog bijelog luka
- 1 kašika mljevenog bibera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike tartar sosa
Priprema:
Odvojite pileće bijelo meso od kosti, pa dvije polovine zasijecite nožem i otvorite. Izlupajte tučkom za meso i lupanjem spojite dvije polovine (preklopite krajeve i izlupajte, spojiće se). Razvucite alufoliju i pospite je mljevenom paprikom, preko nje naredajte meso.
Sve začine pomiješajte, preko mesa premažite tartar sos, pa pospite začine. Lijepo urolajte uz pomoć alufolije i zatvorite. Stavite da se peče na 200 stepeni 40 minuta, zatim skinite foliju i vratite da se dopeče još 20 minuta.
Pečen rolat ostavite da se prohladi pet minuta, zatim isijecite i poslužite.
Nezavisne.