Sastojci:
3 pileća bataka
1 kg mrkve
2 l vode
1 glavica crvenog luka
3 čena bijelog luka
1 kašičica bibera
1 kašičica karija
1 kašičica aleve paprike
1 kašika brašna
1 kašika ulja
3 pečene ljute papričice
Priprema:
Prvo oguliti mrkvu i isjeći je na kolutove, kao za ćušpajz. Na ulju propržiti crveni i bijeli luk. Kada luk počne rumenjeti, nalijte vodu. Stavite mrkvu, batake i poklopite. Kuvajte na jačoj vatri 20 minuta od momenta kada provri. Izvadite luk pa nastavite da kuvate još 10 minuta. Dodajte kari i biber. Pomiješajte alevu papriku i brašno sa malo vode pa dodajte u čorbu s mrkvom. Sve lijepo sjedinite i vratite da vri pet minuta. Očistite od sjemenki i peteljki ljutu papriku. Servirajte na dno tanjira jednu papriku pa preko sipajte vrelu čorbu s jednim batakom.
Nezavisne.