8. Novembra 2021.

Rasprava o Nacrtu budžeta za iduću godinu: Evo kada se banjalučki odbornici “vraćaju u klupe”

Big Portal

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da bi na ovom zasjedanju odbornici trebali razmatrati Nacrt budžeta grada za 2021. godinu u iznosu od oko 160 miliona KM.

“ Na zasjedanju je planirano da odbornici razmatraju nacrt budžeta i manji broj drugih tačaka većinom vezano za regulacione planove i produženje ugovora za korištenje poslovnih prostora. U njemu se nalaze subvencije za privatne vrtiće, besplatni javni prevoz za pojedine kategorije stanovnika, reformu u javnom prevozu uz izradu studije o javnom prevozu, te saobraćajnice koje nismo mogli realizovati zato sto nije prihvaćena odluka o emisiji obveznica, gradnja mosta u Česmi i škole u Adi. U budžetu grada su sadržane podrška porodiljama te zdravstvenim radnicima “, kazao je on i dodao da će zbog manjeg broja tačaka to ustvari biti tematska sjednica o budžetu.

Objasnio je da za ovu sjednicu neće biti spreman prijedlog rebalansa budžeta grada za ovu godinu.

“Kada se uzme u obzir koliko traje javna rasprava te vrijeme koje je potrebno da mi to sve izanaliziramo, nije realno da pripremimo rebalans tako brzo. Rebalans tek može biti spreman početkom decembra”, kazao je Stanivuković.

Kazao je da će u decembru odbornici razmatrati rebalans budžeta za ovu godinu i prijedlog budžeta za iduću godinu.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je rekao bi do kraja godine trebale biti održane ukupno tri sjednice a iduća 18. novembra.

“Dobio sam zahtjev 12 odbornika da se što prije organizuje novo zasjedanje i ja sam taj zahtjev uvažio”, kazao je Ilić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare