15. Oktobra 2021.

TSMC sprema poboljšanu 3nm proizvodnju čipova za drugu polovinu 2023. godine

Big Portal

Prema najnovijim informacijama, očekuje se da će TSMC početi sa masovnom proizvodnjom čipova u naprednijem 3nm nodu tokom druge polovine 2023. godine.

Pored proizvodnje standardnih 3nm čipova, izveštaj pominje i naprednije 3nm vejfere (pod nazivom N3E) koji će takođe ući u masovnu proizvodnju. Prethodno se sugerisalo da je TSMC odložio masovnu proizvodnju 3nm čipova za 2022. godinu, što bi značilo da Apple neće imati pristup najnovijim i najboljim čipovima i morao bi da se oslanja na 4nm tehnologiju tajvanske kompanije.

Ipak, prema pomenutim izveštajima, TSMC je na putu da sa masovnom proizvodnjom krene tokom druge polovine 2022. godine, što sugeriše da će Apple A16 Bionic za iPhone 14 liniju biti proizveden bez zastoja. Takođe, Apple je uspeo da obezbedi početne zalihe 3nm čipova od TSMC-a i imaće prednost nad konkurencijom u tom segmentu.

U ovom trenutku nije moguće prognozirati stanje na tržištu čipova za dve godine, kada se očekuje početak masovne porizvodnje TSMC čipova u poboljšanom 3nm procesu, tako da bi ovi planovi mogli biti izmenjeni i prilagođeni stanju na tržištu.

Izvor: WCCFTech

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare