6. Oktobra 2021.

Nemoguće rekonstruisati „Meacu“, Milanu treba novi stadion

Big Portal

Mnogi se zalažu da se samo ovo zdanje rekonstruiše, ali iz uprave Milana poručuju da to nije moguće.

To tvrdi predsednik kluba Paolo Skaroni koji je naglasio važnost izgradnje novog stadiona. Ideja je da se napravi nova arena u San Siru, kraju Milana u kom je i sadašnje zdanje koje je ugostilo mnoge velike utakmice. Ideju su zajedno predsatvili Inter i Milan, ali su gradski zvaničnici usporili taj proces. Mnogi su se zalagali za renoviranje aktuelnog stadiona.

Ipak novi gradonačelnik Đuzepe Sala bi mogao da bude upravo na strani klubova i mogao bi da podrži ideju novog stadiona.

Projekat ima ideju da se novi stadion izgradi odmah pored trenutnog stadiona. Gradonačelnik odobrava naše ideje i mora sada da ubedi većinu. Teško mi je da shvatim kako možemo da rekonstruišemo stadion koji bar dva puta nedeljno ima utakmice. Ne možeš da imaš i navijače i radove, a da sve bude bezbedno. Ne razumem kako rekonstrukcija može da traje uz stalno održavanje utakmica„, kaže predsednik Milana Skaroni.

On dodaje da Inter i Milan ne bi imali gde da igraju dok se rekonstruiše stari stadion i da se nada da će ljudi shvatiti važnost novog stadiona. On takođe kaže da je novi stadion poteban da bi klubovi zarađivali više.

Klubovi protiv kojih igramo u Ligi šampiona zarađuju 100 miliona evra godišnje samo od stadiona. Milan dobija samo 35 miliona„, kaže Skaroni.

San Siro je otvoren još 1926. godine od kada Milan igra na tom terenu. Od 1980. stadion nosi ime po Đuzepeu Meaci nekadašnjem fudbaleru Intera. Stadion je imao nekoliko renoviranja, a ono zbog kog ima sadašnji izgled desilo se kasnih 80-ih i to zbog Svetskog prvenstva 1990. godine. Tada je „San Siro“ ugostio otvaranje tog takmičenja, a takođe je bio domaćin Kupa šampiona 1965, 1970, Lige šampiona 2001. i 2016. godine, kao i Kupa UEFA dva puta. Na „Meaci“ će se igrati i finale Lige nacija 2021. godine, a trebalo bi da posluži i za otvaranje zimskih Olimpijskih igara 2026. godine.

„San Siro“ je osim 1990. i 1934. bio domaćin Svetskog kupa, a 1980. i domaćin Evropskog prvenstva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare