5. Oktobra 2021.

Top pet najboljih trilera svih vremena

Big Portal

Ovo je naš izbor top pet najzanimljivijih trilera svih vremena, čija priča, akcija, vizuelni efekti ostaju neprevaziđeni.

Kad jaganjci utihnu (The Silence of the Lambs, 1991.)

Pokojni Džonatan Demi je dosta zadužio ljubitelje trilera upravo ovim filmom.

Već poznata priča o serijskom ubici, njegovom bivšem psihijatru ljudožderu Hanibalu Lektoru (Anthony Hopkinsu) i detektivki FBI-a koja ima zadatak da reši slučaj (Džoudi Foster), i posle toliko godina uspeva da svakim ponovnim gledanjem izazove jezu i strah.

Dežurni krivci (The Usual Suspects, 1995.)

Pljačka koja je pošla naopako je tema ovog trilera, koji poseduje verovatno najbolju glumačku postavu u nekom filmu ’90-ih. Ne treba zaboraviti i zaista originalan zaplet i spektakularan kraj filma.https://www.youtube.com/embed/oiXdPolca5w

Nema zemlje za starce (No Country For Old Men, 2007.)

Drugi film braće Koen na listi im je i doneo dugo očekivanog Oskara za najbolji film. Teška i spora priča prati igru mačke i miša između oportunističkog zavarivača koji je slučajno nabasao na tašnu sa dva miliona dolara i profesionalnog ubice koji ima zadatak da novac vrati svom kriminalnom bosu.

Zatvorenici (Prisoners, 2013.)

Film Prisoners pokazuje šta se dešava kada roditelji kidnapovane dece preuzmu pravdu u svoje ruke. Odličnu glumačku postavu ovog filma predvode Hju Džekman, Džejk Giljenhal i Paul Dano.

Memento (2000)

Glavni protagonista Kristofer Nolanovog prvog filma pati od gubitka kratkoročnog pamćenja, što mu znatno otežava planiranje osvete nad osobom odgovornom za silovanje i ubistvo njegove žene.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare