29. Septembra 2021.

Trener Ludogoreca: Zvezda ima probleme? A ko ih nema?

Big Portal

Bugarski prvak dočekuje srpskog šampiona u drugom kolu Lige Evrope. Beograđani će u meč ući oslabljeni izostancima četvoricom ponajboljih igrača – Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Aleksandra Kataija, koji su zaraženi koronavirusom.

Crvena zvezda ima probleme, ali koji tim ih nema? Aposlutno ih svi imaju. Za mene to nije problem, već prepreka koju treba savladati. Profesionalci moraju da se naviknu na takve stvari. Zvezda ima sjajan tim. Ne znam da li je ovo bolje ili lošije po nas. Motivacija za oba tima će biti to što imaju probleme sa izostancima„, rekao je Dambrauskas i dodao:

Proveo sam mnogo vremena analizirajući Crvenu zvezdu poslednje dve nedelje. Najbitnije je da uspostavimo kontrolu utakmice onako kako mi želimo. Plan za sutra je da neutrališemo najjača protivnikova oružja, da istražimo njegove slabosti i da damo sve od sebe. Ne želim da pričam o formaciji i taktici za meč„.

Poput crveno-belih, i Bugari imaju probleme sa izostancima. U timu neće biti kapitena Antona Nedeljkova, te vezista Vandersona i Kaulija.

Napadač Čibota je zdrav i biće u sastavu za sutrašnji meč. Despodov je juče trenirao sa ekipom, a treniraće i danas. Večeras ili sutra će imati poslednji fitnes test i tada ćemo odlučiti da li će on da bude u konkurenciji za meč sa Zvezdom. Na Antona Nedeljkova nećemo moći da računamo. On će nam mnogo nedostajati kao kapiten i lider jer nije lako zameniti takve ljude u svlačionici. Pogotovo što nam nedostaju i Vanderson, i Kauli„.

Litvanac očekuje da njegov tim bude na višem nivou u odnosu na prethodne mečeve.

Najbitniji je pristup, a znam da će on kod nas biti pravi. Želim da vidim drugačiji Ludogorec od onog u prethodne dve nedelje. Usponi i padovi su prirodna stvar. Neminovno je da ne možemo tokom cele sezone držati isti nivo, ali je bitno da te periode padova skratimo. Možda smo posle dobrih izdanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazali malu dozu arogancije i opuštenosti„, zaključio je Dambrauskas.

Pred duel u Razgradu, koji je na programu u četvrtak od 21 sat, Zvezda ima tri, a Ludogorec jedan bod.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare