29. Septembra 2021.

Najbolje rase pasa za ljude sa malom djecom

Big Portal

Odabir pasmine ipak nije tako lak. Prilikom odabira psa razmišljamo o tome koliko prostora imamo za njega, da li se uklapa u naš stil života i slično. Isto tako, ljudi sa malom djecom imaju dilemu oko odabira psa, koji će biti dobar za njihovo dijete. Iako svi psi vole djecu, jednostavno neke su rase prikladnije.

Labrador
najbolje rase pasa
Foto: Canva/Getty Images

Labradori se ne zadovoljavaju činjenicom da su najpopularnija pasmina na svijetu, već su i najbolja pasmina za djecu. Ovi psi su prijateljski nastrojeni i prema djeci su posebno pažljivi i puni ljubavi.

Buldog
najbolje rase pasa
Foto: Canva/ Getty Images

Ponekad mogu izgledati pomalo mrzovoljno zbog svojih izrazitih bora, ali prilagodljiva mirna i opuštena priroda, čini ga savršenim izborom za porodice s malom djecom.

Zlatni retriver
najbolje rase pasa
Foto: freepik.com
IuteCredit

Još jedna rasa poznata po mirnoj prirodi, inteligenciji i dobrom raspoloženju, zlatni retriver savršen je porodični ljubimac.

Bigl
Foto: freepik.com

Gonič kompaktnije veličine, Bigl se vrlo dobro slaže s djecom, energičan je i voli se igrati. Osim toga, presladak je.

Mops
najbolje rase pasa
Foto: freepik.com

Poznato je da mopsi imaju poseban afinitet prema djeci i vjerovatno će postati najbolji prijatelji s najmlađim članom porodice. Željni su ugoditi, laki za dresuru i vrlo su dragi.

Irski seter
Foto: freepik.com

Irski seter plemenitog izgleda, slatka je pasmina koja voli duge šetnje i obilje maženja.

Briselski grifon
najbolje rase pasa
Foto: Canva/ Getty Images

Idealan za porodice sa manje prostora kod kuće, briselski grifon je mala pasmina prilagođena djeci sa velikim smislom za humor i sretna što živi u stanu.

Njufaundland
najbolje rase pasa
Foto: freepik.com

Svojom kombinacijom odanosti, inteligencije i slatke prirode, Njufaundland je odličan porodični pas. Možda su ogromni, ali su i nježni i štite djecu.

Francuski buldog
Foto: freepik.com

Francuski buldog, takođe je jedan od najboljih izbora za porodice. Oni su razigrani, pametni, umiljati, prilagodljivi i ne trebaju veliku količinu aktivnosti.

Škotski ovčar (koli)
najbolji psi za djecu
Foto: freepik.com

Možda su najpoznatiji po čuvanju ovaca, ali škotski ovčari su podjednako dobri i u ophođenju s djecom. Snažni i odani, puni su energije pa su dobar izbor za aktivnu porodicu na otvorenom.

Naravno za kraj napominjemo da je idealan ljubimac i neki mješanac sa ulice, iz azila, koji traži dom prepun ljubavi, koji će svoju zahvalnost sigurno pokazati svojoj porodici. Pas je biće koje nas voli najviše na svijetu i svaki pas može da bude vjerni prijatelj i životni saputnik.

Izvor: scotsman.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare